HEIM > Forsideinnhold > Nyheter  Nyheter

  Den årlege analysa frå Telemarksforsking er her igjen

  Sjette bygd ut i serien "Bygdene" er Flatdal. Flatdal ligg i Seljord kommune, og husar over gjennomsnittet mange kunstnarar.

  Vil du vere med og “lage ringar i vatnet”?

  Vest-Telemark Rådet, Midt-Telemark Rådet og Kongsbergregionen samarbeider om eit spennande lyntogseminar på Kongsberg 11. mars. Politikarar, næringsliv og andre interesserte er velkomne til m.a. å høyre prosjektleiar Ottmar Grein frå Deutsche Bahn fortelje om deira utgreiingar om lyntog i Noreg.

  Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete hadde ein dag i Vest-Telemark i samband med Vest-Telemarkkonferansen som samla 140 påmeldte i Vrådal 7. februar

  Femte mann ut i serien "Bygdene" er grenda Svartdal i Seljord kommune. Her bur det omlag 80 store og små personar og ganske mange firbeinte sjarmørar.

  Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete kjem, Aasmund Nordstoga kjem, kjem du?

  Høydalsmo er den siste bygda som har laga seg heimeside innunder Vest-Telemarkportalen. Les om samarbeidet her.

  I løpet av tre dagar i februar vert frikanta snoklossar forvandla til skulpturar og kunstverk i Åmot sentrum. Meld deg på, og delta i snoforminga!

  Hugs at du kan møte Innovasjon Norge i Vest-Telemark. Sjekk turnusen for våren 2013!

  Vest-Telemarkmodellen i diakoni vert det snakka om i kyrkje-Noreg. Eit lite bidrag til norsk diakon- og kyrkjehistorie frå Vest-Telemark.

  Prosjektet Felles Ungdomsklubb har som mål å skape trivsel gjennom å arrangere tre årlege ungdomsklubbar.

  Under Brattefjell, Seljords høgaste fjell, finn du Åmotsdal. 

  Ungdomsarbeidar Tor Øystein Gravdal på Dalen fekk flest stemmer av lesarane til Vest-Telemark blad og blei årets vesttele. Les VTB-intervjuet med han her:

  Også i år inviterer Vest-Telemark blad lesarane til å vere med og avgjere kven dei meiner fortener heiderstittelen «Årets vesttele».

  Scana Mar-El på Dalen søkjer etter utviklingssjef og områdesalgssjef. Søknadsfrist er 10. desember.

  Sjekk ut 3. bygd ut i bygdepresentasjonane våre! "Ei fredsommeleg avstikkarperle mellom Vinje- og Lio-svingen".

  Kven er best til å skape vekst i nabokommunen? I samband med Gründeruka 2012 delte Innovasjon Norge i Telemark ut pris til den kommunen som er best til å skape vekst hjå naboen. Vinnaren i år vart Seljord.

  Den årlege kåringa av årets Vesttele er snart i gong, og Vest Telemark Blad ynskjer framlegg til kandidatar. Kven meiner du er årets Vesttele? 

  Torsdag 8. november vart elektrolina på Vest-Telemark VGS førebels redda frå nedlegging.

  Avisa Nationen skal kåre årets bygdeprofil 2012, og ynskjer framlegg til kandidatar. Føreslå ein vest-tele! Fristen for å koma med framlegg til kandidatar er 19. november.  

  Brynesteinen frå Eidsborg er månadens kulturminne på Telemark Fylkeskommune sine sider. Vil du vite meir om historia bak? Les meir her. 

  Regionrådsleiar Kjell Gunnar Heggenes ønskjer planane om Vest-Telemark Teknologipark velkomen. 

  For mange vest-telar er ein tur på Dyrsku’n nesten obligatorisk. Nokre må møte på grunn av vakter og dugnadsarbeid, men me andre, me kjenner at me bare må reise dit denne andre helga i september.

  Denne helga vart HelteLøpet arrangert i Rauland i regi av TelemarkHelten. Heile 500 deltakarar i alle aldrar hadde samla seg for å konkurrere. Sjå bilete og film her. 

  Me ynskjer å få med fleire bygder og grender som ein del av Vest-Telemark portalen, med eigne heimesider for kvar enkelt stad. 

  Vil du halde deg oppdatert på ting som skjer i Vest-Telemark osv? Følg oss på Facebook, Twitter og Instagram!

  Denne veka startar ei av landets største og lengtslevande landbruks- og handelsmesser, Dyrsku`n i Seljord. Her kan du sjå kva som står på programmet i år!

  Marknadsdag i Haukeli, litteraturdagar i Vinje, fredagsklubb i Fyresdal, eller sogetur i Seljord - få oversikt over kva som skjer i Vest-Telemark i arrangementskalenderen vår!

  Vest-Telemark museum er som eitt av tre museum, nominert til den nasjonale prisen «Årets museum 2012». Vinnaren vert gjort kjent 13. september.

  Bustadgruppa i bygdeutviklingsprosjektet Liv i Vinje har arbeidd med å gjera tilgjengeleg tomter i Vinje skulekrins. Her finn du ledige tomter i Smørklepp og Bøgrend.

  Fredag var det fyrste skuledag for dei 27 studentane på det nystarta studiet, Politikarskulen,  på Høgskolen i Telemark.

  Sluse-sendinga vart ein folkefest, og samla heile 1,3 millioner TV-sjåarar. Her finn du lenker til presseoppslag, bilete og opptak frå turen! 

  31. august - 2. september går dei populære litterturdagane i Vinje av stabelen

  Trass i kva Jernbaneverket og nokre politikarar måtte meine: Deutsche Bahn meiner bestemt at lyntog i Noreg er samfunnsøkonomisk lønsamt. Les sak i VTB

  Vest-Telemark Næringsutvikling er ein av arrangørane når næringslivet inviterer til lyntogkonferanse i Oslo i mai.

  Jazz-elskarar stimar mot New Orleans, Elvis-fans samlar seg i Memphis, ski-entusiastar kjem i flokk til den vesle fjellbygda Morgedal. Kva har dei til felles? Dei jaktar på det originale.

  Noko av sjarmen ved Vest-Telemark er dei utallige bygdene og smågrendene i regionen. Difor har me starta ein serie der me presenterer dei ulike bygdene og grendene i Vest-Telemark ein etter ein.

  Høgfartsbane, Pilgrimsvegen og endringar i Postens verksemd var nokre av sakene som vart teke opp på møtet i Vest-Telemarkrådet 20.mars. Her kan du sjå kva for vedtak som vart gjort på møtet.

  Her er nokre tips til deg som er på leit etter bustad i Vest-Telemark.

  Den gamle, ærverdige industristaden ligg vakkert til ved innsjøen Bandak, og er nest siste stoppestad for båtar opp Telemarkskanalen.

  Vest-Telemark

  Me scorar høgt i Norsk Kulturindeks!

  VTNU er ein prosjektorganisasjon med mange ballar i lufta.

  Sjekk ut den nyaste aktøren på vest-telemark.no!

  Innovasjon Norge kjem til Vest-Telemark Næringsutvikling i Kviteseid éin gong i månaden dette året, og vil gjerne møte dei med gode ideear til nye prosjekt. Ta kontakt!

  Vil DI bygd, eller DI verksemd vera med på nettsamarbeidet i Vest-Telemark?

  Folk valfartar til Øyfjell for å skaffe seg den ettertrakta knaosten frå Skolås Gard. Den er berre å få kjøpt på garden og på Trovatn Landhandel i Øyfjell. Sjekk ut den nyaste aktøren på www.vest-telemark.no!

  For mange vest-telar er ein tur på Dyrsku’n nesten obligatorisk. Me kjenner at me bare reise dit, den andre helga i september.

  Kremmardamer frå Åmot og Øyfjell i Vinje skipar til eit godt gamaldags handelsmøte i Åmot laurdag 18. august. Har du ein kremmar i magen så hiv deg med! Damene har håp om å få dette til ein gong i månaden!

  Laurdag 26. mai

  Turmarsjen Lårdalstigen har opning og 5-årsjubileum  This site uses cookies. Read more about cookies here. Ikke vis denne meldingen igjen.